...vizet tartani a tenyeredben?
Először a forró víz színültig telíti a szorosan eggyé olvadó "csuprodat"... aztán azt veszed észre, hogy valahol szivárog... jobban összeszorítod a mancsaidat, de emiatt máshol keletkezik rés, tehát inkább engedsz picit, és lazábban "kezelsz"... ekkor már csak félig van a kis küblid... élvezed ahogy szépen hűl... kicsit elcsodálkozol, hogy milyen gyorsan hat a hideg... amikor Te forrónak gondolod magadat, ez a kicsiny folyadék miért veszít a hőmérsékletéből???
Hogy lehet ez? Már csak elégségesen meleg és épp csak a harmadáig van... Gondolsz egyet és egy mozdulattal áthelyezed a maradékot az egyik tenyeredbe, kisebb csészét formálva abból...
"Ohhh milyen más volt amikor tele volt" - sóhajtod. Ráadásul ezzel ismét úgy mocorogtál, hogy megint kilötykölted a felét... már épp csak egy pici van a tenyered közepén... és a hőmérséklete is éppen langyos...
Mit teszel ekkor?
- Várhatsz türelmesen, nem csinálsz semmit... de ettől nem lesz sem több, sem forróbb.
- Kiöntheted a maradékot és továbbmész... kicsit hiányozni fog, de talán lesz még alkalom egy hasonló helyzetre.
- A másik kezeddel megnyitod a csapot, összezárod ismét a kezeidet, és lassan rátöltesz a kihűlt vízre finom, forró nedűt... élvezed, ahogy ismét tele lesz. Ez sem tarthat örökké, csak addig, amíg víz van és elhatározás...
Node miről is írtam voltaképpen? Ez a japán étterem hatása... túl sok zöld teát ittam és most pörög az agyam... de lehet, h a maguro volt... a kedvenc étkemet nem hittem, hogy ily módon is el lehet készíteni...
"Engedd,hogy a világ a tenyeredbe folyon és anélkül emeld fel,hogy ökölbe szorítanád a kezed."